Δ. Αυγερινοπούλου: Μήνυμα για την ορκομωσία της νέας δημοτικής αρχής Ήλιδας

Δ. Αυγερινοπούλου: Μήνυμα για την ορκομωσία της νέας δημοτικής αρχής Ήλιδας

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε
Εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Πρόεδροι και Σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων

Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να παραβρεθώ στην σημερινή τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής.
Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολλές. Και η επόμενη πενταετία είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του Δήμου Ήλιδας. Σε αυτή την προσπάθεια, θα είμαι σύμμαχός σας, θα βρίσκομαι κοντά σας, να υποστηρίζω τον δήμο και τους δημότες, τόσο ως Βουλευτής όσο και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Ο όρκος που δίνετε σήμερα, είναι όρκος καθήκοντος, δέσμευσης και ευθύνης για τα τοπικά θέματα, ουσιαστικός για να υπηρετήσετε τον τόπο, τους πολίτες, όλους τους δημότες. Οφείλουμε να εργαστούμε συλλογικά για την στήριξη των πιο αδύναμων, για να βρει ο Δήμος τον βηματισμό του για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, για την θωράκιση της περιοχής από τις φυσικές καταστροφές, για την βελτίωση της καθημερινότητας τόσο στην έδρα του Δήμου όσο και στις τοπικές μας κοινότητες για την τουριστική ανάπτυξη, τις υποδομές και το αγροτικό δίκτυο, τον πολιτισμό, την εξωστρέφεια και τόσα άλλα.

Είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε τον σχεδιασμό του μεγαλύτερου περιφερειακού έργου της χώρας, του έργου για την αξιοποίηση του φράγματος Πηνειού και της Λίμνης Καραμανλή, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί από την Κυβέρνηση ως «έργο εθνικό και σημαντικό», για την ανάδειξη του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής, την βελτίωση των υπαρχόντων και την ανάδειξη νέων πολιτιστικών και περιβαλλοντικών μονοπατιών, για την ανάδειξη όλων των ορεινών κοινοτήτων του Δήμου Ήλιδας, την συντήρηση και αναστύλωση ιστορικών μνημείων, όπως του Ιερού Ναού της Θεοτόκου «Παναγιά η Δαφνιώτισσα».

Εύχομαι ολόψυχα καλή και παραγωγική θητεία.
Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά Καλή Χρονιά, με υγεία και ευτυχία.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.