Δ. Αυγερινοπούλου: Αναφορά στη Βουλή για την κήρυξη Δ.Ε Πύργου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Δ. Αυγερινοπούλου: Αναφορά στη Βουλή για την κήρυξη Δ.Ε Πύργου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για το θέμα της κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Δ.Ε Πύργου, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στις 6 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε κατοικίες, επιχειρήσεις αποθήκες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Παράλληλα, η κα. Αυγερινοπούλου επικοινώνησε με το γραφείο του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια, επισημαίνοντας την ανάγκη για τη λήψη μέριμνας και έκτακτων μέτρων αποκατάστασης για την αντιμετώπιση των καταστροφών αυτών, καθώς δεν επαρκούν οι άμεσα διαθέσιμοι πόροι του Δήμου Πύργου.

Την αναφορά της Βουλευτού Ηλείας συνόδευσαν ρεπορτάζ των τοπικών εφημερίδων καθώς και φωτογραφικό υλικό από τις καταστροφές όπως επίσης και το αίτημα του Δημάρχου Πύργου. Υπενθυμίζεται ότι η κα. Αυγερινοπούλου εξέφρασε, από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκαν οι καταστροφές, την στήριξή της, επικοινωνώντας με τον Δήμαρχο, κ. Στάθη Καννή και τον Αναπληρωτή Δημάρχου, κ. Νώντα Κυριαζή, προκειμένου να ενημερωθεί και να συμβάλει από την πλευρά της στην προώθηση των αιτημάτων των πληγέντων, για την χρηματοδότηση και αποκατάσταση των ζημιών και την επαναφορά στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.