Συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια στο Πλουτοχώρι

Συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια στο Πλουτοχώρι

Άμεση στήριξη των πληγέντων και ειδικό σχέδιο θωράκισης

 

Τα θερμά της συλλυπητήρια εξέφρασε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για την τραγική απώλεια της 42χρονης Γεωργίας Μπάντιου στα ορμητικά νερά του τοπικού ποταμού Αχέροντα, στο Πλουτοχώρι, την στιγμή που συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συντρόφου της, του 44χρονου Νίκου Αναστόπουλου.

Η Ηλεία Βουλευτής ενημερωνόταν διαρκώς, από το βράδυ της Δευτέρας, για την εξέλιξη των ερευνών για τον εντοπισμό τους, μετά την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή. Παράλληλα, η κα. Αυγερινοπούλου ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-
Κρεστένων, κ. Σάκη Μπαλιούκο, για τις εκτεταμένες ζημιές που έχουν προκληθεί σε όλο το μήκος της παραποτάμιας περιοχής, από τα Καλυβάκια ως και το Μάτεσι, τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και σε καλλιέργειες. Όπως τόνισε σε δηλώσεις της,

«Tα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας τον Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων ήταν ιδιαίτερα σοβαρά και οδήγησαν στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής ενώ εξακολουθεί να γίνεται έρευνα στην περιοχή προκειμένου να βρεθεί ο 44χρονος. Παράλληλα, έχουν καταστραφεί αγροτικές καλλιέργειες αλλά και υποδομές ενώ οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο.
Κάτω από το βάρος της τραγικής απώλειας, της καταστροφής και των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, θα πρέπει να στηριχθούν άμεσα οι πληγέντες αλλά και να καταρτιστεί ειδικό σχέδιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, ώστε να «θωρακιστεί» ο Νομός.
Η κρατική αρωγή, μέσα από το νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο έχουμε υιοθετήσει, θα είναι άμεση. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη ημέρα, ένα συνολικό πλάνο ανασυγκρότησης των φυσικών καταστροφών και θωράκισή για το μέλλον. Γιατί στο μέλλον η κλιματική κρίση θα δημιουργήσει νέα, ακόμα πιο έντονα και πιο συχνά, καιρικά φαινόμενα, για τα οποία η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη».

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.