Επικοινωνία Αυγερινοπούλου για την ενδοοικογενειακή βία και την προστασία της γυναίκας

Επικοινωνία Αυγερινοπούλου για την ενδοοικογενειακή βία και την προστασία της γυναίκας

Μετά από επικοινωνία της Δρος Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) για την ενδοοικογενειακή βία και την έξαρση του φαινομένου αυτού κατά τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού η κα Βουλευτής ενημερώνει ότι η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων έχει εξασφαλίσει καταλύματα επικουρικά για προσωρινή δωρεάν φιλοξενία και σίτιση των γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και των ανήλικων παιδιών τους κατά τη διάρκεια ισχύος των έκτακτων μέτρων. Παρέχεται, δε, η δυνατότητα εξέτασής τους από ιατροδικαστές, ενώ έχουν σταλεί συγκεκριμένες οδηγίες για τη διαδικασία παραπομπής γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας σε ασφαλείς χώρους διαμονής για επείγουσες περιπτώσεις,

«Πρέπει να σταθούμε κοντά τους, στις μητέρες, τις αδελφές, τις κόρες μας, τις φίλες μας, τις γειτόνισσές μας και τις συναδέλφους μας. Να μιλήσουμε μαζί τους, να κρατήσουμε ανοικτή τη γραμμή επικοινωνίας από το τηλέφωνο ή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να τις στηρίξουμε. Χρειάζεται δε να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τις σχετικές κοινωνικές δομές, αλλά και τους συλλόγους οι οποίοι βρίσκονται κοντά στις γυναίκες» δήλωσε η Δρ. Αυγερινοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι η 24ωρης λειτουργίας τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, τα Συμβουλευτικά Κέντρα και οι ξενώνες φιλοξενίας λειτουργούν και παρέχουν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής στήριξης και φιλοξενίας, ενώ δίνεται και η δυνατότητα αποστολής email στο: sos15900@isotita.gr.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.