Υπεγράφη η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του ΤΟΕΒ Σαβαλίων

Υπεγράφη η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του ΤΟΕΒ Σαβαλίων

Σε νέα εποχή περνά ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων μετά και την υπογραφή σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της αναδόχου  εταιρείας ΕΥΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε. για την τοποθέτηση συστήματος καταγραφής και ελέγχου του αρδευτικού δικτύου και την επίσκεψη και  αυτοψία που έγινε την Δευτέρα από τον εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Αργύρη Έβδο στις εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ.
Ένα έργο που  αποτελούσε στόχο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της διοίκησης του Οργανισμού, η αναγκαιότητα του οποίου είχε αναδειχθεί  περαιτέρω στην σύσκεψη που, με πρωτοβουλία της Ηλείας Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, είχε  γίνει τον περασμένο Νοέμβριο με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, για τα ζητήματα που απασχολούν τους  Τ.Ο.Ε.Β. Ν. Ηλείας.

Είχε προηγηθεί εκτεταμένη ενημέρωση της Ηλείας Βουλευτού και Προέδρου της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων Δρος Αυγερινοπούλου  από τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Σαβαλίων κ. Γιώργο Τσακοπιάκο και τα μέλη του Οργανισμού για την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου  έργου καθώς αντικείμενο της Υποεπιτροπής είναι η διαρκής παρακολούθηση, αξιολόγηση και αποτύπωση της κατάστασης των υδατικών  πόρων της Χώρας, η διερεύνηση και εκτίμηση ζητημάτων που σχετίζονται με την επάρκειά τους και η υποβολή προτάσεων για την  αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους.

Η συνάντηση στο Υπουργείο έθεσε το θέμα σε νέα βάση και οδήγησε στην επίσπευση των διαδικασιών καθώς με την ολοκλήρωση  της προμήθειας και την τοποθέτηση σύγχρονων συσκευών – συστημάτων επιτυγχάνεται η ποσοτική και ποιοτική διαχείριση, αλλά ο  έλεγχος του δικτύου άρδευσης.
Έτσι, ο Οργανισμός θα έχει τη δυνατότητα μέτρησης της κατανάλωσης, περιορισμό της σπατάλης,  οικονομική εξυγίανση και καλύτερη διαχείριση.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις της η Ηλεία Βουλευτής,

«Το έργο, προϋπολογισμού 877.530,22 ευρώ, έρχεται να καλύψει μια καλλιεργούμενη  περιοχή 52.000 και πλέον στρεμμάτων στους Δήμους Πηνειού και Ήλιδας και θα συμβάλει στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων. Ο Οργανισμός θα έχει την ικανότητα να γνωρίζει άμεσα τις καταναλώσεις αλλά και τις απώλειες, σε κάθε κομμάτι του δικτύου, με στόχο την  μείωση του λειτουργικού κόστους και τη βιώσιμη διαχείριση του ύδατος, όπως το σύστημα με τις καρτοβάννες, το οποίο οδηγεί στην  περαιτέρω εξοικονόμηση νερού.
Ταυτόχρονα, αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες που ο Οργανισμός θα προσφέρει στα μέλη του καλλιεργητές.
Ένα έργο που αφορά στην παροχή άμεσων λύσεων στο ενεργειακό ζήτημα που απασχολεί τους Τ.Ο.Ε.Β. του Νομού. Η Κυβέρνηση της  Νέας Δημοκρατίας στηρίζει ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα και πέρα από τα μέτρα λόγω της παρούσας κρίσης στον χώρο της  ενέργειας, προχωρά σε μόνιμες λύσεις για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μέσω των ΑΠΕ, που αποτελούν το επόμενο βήμα για  την ενεργειακή αυτονομία των αντλιοστασίων με έργα, όπως η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων και η δυνατότητα  αυτοπαραγωγής
».

Παράλληλα, η κα. Αυγερινοπούλου συνεχάρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον ΤΟΕΒ Σαβαλίων για την  πρόοδο της διαδικασίας καθώς και την ανάδοχο εταιρεία, με την ευχή σύντομα να ολοκληρωθεί το έργο προς όφελος των χρηστών του  δικτύου.

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
1 Στιγμιότυπο από την σύσκεψη που, με πρωτοβουλία της Ηλείας Βουλευτού της Νέας
Δημοκρατίας Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο με
τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, για τα ζητήματα που
απασχολούν τους Τ.Ο.Ε.Β. Ν. Ηλείας.


2 Από την επίσκεψη και αυτοψία που έγινε την Δευτέρα από τον εκπρόσωπο της εταιρείας
Αργύρη Έβδο στις εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ Σαβαλίων.


3 Στόχος του έργου είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους και η βιώσιμη διαχείριση του
ύδατος, όπως το σύστημα με τις καρτοβάννες, το οποίο οδηγεί στην περαιτέρω
εξοικονόμηση νερού.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.