Δήλωση για την επαναξιοποίηση του «Παρά θιν’ Αλός» στη Ζαχάρω

Δήλωση για την επαναξιοποίηση του «Παρά θιν’ Αλός» στη Ζαχάρω

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την αίσια εξέλιξη της δικαστικής υπόθεσης σύμφωνα με την οποία ανοίγεται πλέον ο  δρόμος για την αξιοποίηση του εμβληματικού και ιστορικού «Παρά θιν’ Αλός» στην παραλία της Ζαχάρως.
Πλέον, καθίσταται  δυνατή η αποκατάσταση
του κτιρίου και η επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου ώστε να αποτελέσει ξανά σημείο κατατεθέν  της περιοχής, που θα συμβάλει στην ανάδειξη και την αναπτυξιακή προοπτική τόσο του Δήμου Ζαχάρως  όσο και  ολόκληρης της Ηλείας.

Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020, είχα επισημάνει ότι το Π.Δ για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο δεν απαγόρευε την επισκευή στο  Παρά θιν’ Αλός. Και θα πρέπει να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ.  Ευθύμιο Μπακογιάννη που είχε επίσης κάνει αυτή την επισήμανση, είχε επισκεφθεί μετά από πρόσκλησή μου την Ηλεία, τον Ιούλιο του 2020, και είχε αναφερθεί στις δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης που μπορούν να υπάρξουν σε τέτοιες ευαίσθητες  οικολογικές περιοχές, όπως η παραλία Ζαχάρως ενώ ακολούθως εκδόθηκε η αρχική βεβαίωση από το Υπουργείο για την δυνατότητα συντήρησης και επισκευών στο υπάρχον κτίριο.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την ΕΤΑΔ, στον Δήμαρχο και την  δημοτική αρχή Ζαχάρως, καθώς επίσης στον τ. Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Περιβάλλοντος, κ. Παναγιώτη  Παναγόπουλο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ζαχαραίων Αθήνας και Πειραιά, κ. Βασίλη Φουρλή, για την συντονισμένη συνεργασία που είχαμε τα τελευταία χρόνια, με στόχο την λήξη αυτής της περιπέτειας που στέρησε από την περιοχή ένα  σημαντικό κύτταρο ανάπτυξης αλλά και όλους τους Ζαχαραίους που με την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για το Παρά θιν’  Αλός, κράτησαν τόσα χρόνια το όνειρο ζωντανό .
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο
της ΕΤΑΔ, κ.  Παναγιώτη Μπαλωμένο, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόκλησή μου και έκανε αυτοψία στην παραλία και στο Παρά θιν’ Αλός,  πριν λίγες ημέρες, στις 21 Ιανουαρίου, εκφράζοντας την πρόθεση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου να υπάρξει  σχεδιασμός για την αξιοποίηση του Κτήματος Ζαχάρως αλλά και την ανακατασκευή του Παρά θιν’ Αλός, ώστε να ανακτήσει  την παλιά του αίγλη και να γίνει ξανά πόλος έλξης επισκεπτών στην περιοχή.

Πλέον, και μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, αναμένεται άμεσα να προχωρήσει η διαδικασία επαναδημοπράτησης του  ακινήτου από την ΕΤΑΔ ώστε, και εν όψει της επερχόμενης τουριστικής θερινής σεζόν, ο χώρος αυτός και η παραλία της  Ζαχάρως να αποτελέσουν και πάλι σημείο αναφοράς και πόλο έλξης που θα συμβάλει τα μέγιστα στη συνολική αναπτυξιακή και οικονομική προοπτική της ευρύτερης περιοχής»

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.