Αυγερινοπούλου: Σημαντικές οι προοπτικές για την σταφίδα στις εγχώριες και ξένες αγορές

Αυγερινοπούλου: Σημαντικές οι προοπτικές για την σταφίδα στις εγχώριες και ξένες αγορές

Στην Ηλεία την Δευτέρα ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητήριου

 

Οι θετικές προοπτικές για την σταφίδα της Ηλείας, μέσα από την συλλογική δράση και την εξωστρέφεια, αναδεικνύονται στις συναντήσεις που  έχει η υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με παραγωγούς στις τοπικές κοινότητες που, παραδοσιακά,  καλλιεργείται ο «μαύρος χρυσός».

Η επανεκκίνηση του ιστορικού προϊόντος του νομού, η στήριξη των παραγωγών και η δημιουργία των απαιτούμενων προϋποθέσεων που ήδη δίνουν σε αυτή την  υπερ-τροφή την καταναλωτική και εξαγωγική δυναμική που της αξίζει, αποτελεί «προσωπικό στοίχημα» για την κα. Αυγερινοπούλου, που στέκεται στο  πλευρό τους ενεργά και αποτελεσματικά, ώστε με σύγχρονους όρους και μέσα από την ανάδειξη των μοναδικών ποιοτικών της χαρακτηριστικών, η σταφίδα  να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να καταστεί ξανά δυναμικό γρανάζι στην τοπική και εθνική οικονομία. Μέσα από την διαρκή επικοινωνία και σειρά  συναντήσεων που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα με τους παραγωγούς του Νομού, σε μια κοινή προσπάθεια για ένα δυναμικό και αισιόδοξο restart, έχοντας θέσει στόχο να επιτύχει αυτή η μεγάλη προσπάθεια, μέσα από τις ομάδες παραγωγών και συνεργατικά σχήματα τα οποία κινούνται γύρω από τη σταφίδα, έχουν ήδη επιτευχθεί πολύ θετικά αποτελέσματα για την Ηλεία, την Ελλάδα και τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, τον πρωτογενή τομέα.

Επισκεπτόμενη το Σόπι, την Βροχίτσα, τους Αγίους Αποστόλους και τον Ελαιώνα, αναφέρθηκε στα πολύ θετικά αποτελέσματα της οργάνωσης γύρω  από την παραγωγή, την μεταποίηση και την εξαγωγή, με τους ίδιους τους παραγωγούς που μετέχουν στη νέα εταιρεία που έχει συσταθεί, να επιβεβαιώνουν ότι, μετά από μια μακρά περίοδο που το προϊόν έβγαινε στην αγορά με πολύ χαμηλή τιμή για τους καλλιεργητές, πλέον μέσα από τις συνεργασίες που έχουν  αναπτυχθεί με εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αισιοδοξούν για το μέλλον του προϊόντος.

Συνεργασία για εξαγωγές στην Ινδία

Ξεχωριστής σημασίας είναι ο δίαυλος που έχει ανοίξει με την μεγάλη αγορά της Ινδίας, ένα νέο εξαγωγικό μονοπάτι με μια χώρα-εμπορικό σύμμαχο, που έχουν τη σταφίδα ως βασικό κρίκο στην διατροφική τους αλυσίδα. Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητήριου, κ. Άγγελος Τσαβδάρης, θα βρεθεί  για δεύτερη φορά, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, στην Ηλεία, την Δευτέρα, 15 Μάϊου, και θα έχει συνάντηση στις 7.30 το απόγευμα με  παραγωγούς, στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε Ηλείας, με στόχο τη καταγραφή των ήδη διαθέσιμων αλλά και των παραγόμενων νέων ποσοτήτων, προκειμένου να οργανωθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας μεταξύ των παραγωγών και του Επιμελητηρίου, για να προχωρήσουν οι προσυμφωνίες και να  ξεκινήσει ο πρώτος κύκλος εξαγωγών.
Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσεται και το ταξίδι που θα γίνει το επόμενο διάστημα στην Ινδία, οπότε οι εκπρόσωποι των  σταφιδοπαραγωγών της Ηλείας θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν από κοντά για τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος που θα  αποτελέσει έναν ισχυρό κρίκο στην μεταξύ των δύο χωρών οικονομική διασύνδεση.

Με την πολύπλευρη αρωγή της κας. Αυγερινοπούλου, με συστηματική συλλογική δουλειά και εναρμόνιση με σύγχρονες πρακτικές marketing, η  νέα εταιρεία απευθύνεται πλέον σε μια χώρα του 1,5 δις κατοίκων, κάτι που για έναν μεμονωμένο παραγωγό θα ήταν ουτοπία. Όπως τόνισε η κα.  Αυγερινοπούλου, μιλώντας με τους παραγωγούς, τα περιθώρια επανεκκίνησης του προϊόντος και της δυναμικής που ανακτά μέσα από στοχευμένη στρατηγική  προώθησης, τυποποίησης, δυναμικών συνεργειών, ανοίγει έναν νέο ορίζοντα για το προϊόν που πλέον αποκτά και διακριτικό σήμα Προστατευόμενης  Γεωγραφικής Ένδειξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ύστερα από την πρώτη επίσκεψη στην Ηλεία, ο κ. Τσαβδάρης, ενημέρωσε και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα αισιόδοξα  αποτελέσματα της συνάντησης εργασίας στο Καράτουλα, ενώ η κα. Αυγερινοπούλου, ενημέρωσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιώργο Γεωργαντά για τις  προοπτικές, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ινδίας, μέσα από τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Εταιρείας  Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.