Χριστουγεννιάτικες ευχές στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο

Χριστουγεννιάτικες ευχές στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο

Η συνάντηση στην Αμερική για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων

Ευχετήρια επιστολή, για τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, απέστειλε η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στο Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο.
Η κα. Αυγερινοπούλου απηύθυνε εγκάρδιες ευχές για έτη πολλά και ευλογημένα, ώστε µε υγεία και δύναμη να τελεί το εθνοσωτήριο έργο του για την Ομογένεια της Αμερικής και όχι µόνο.

Όπως υπογράμμισε στο μήνυμά της, είναι συγκινητικό το έργο που τελεί στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με καλοσύνη και ζεστασιά, το οποίο έχει στεφθεί με εκτίμηση και μεγάλη αποδοχή από τους πιστούς των κοινοτήτων ανά την Αμερική, τους εκπαιδευτικούς και από τη νεολαία καθώς και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων του Ελληνικού Κολεγίου της Βοστώνης στην Ελλάδα.

Μια συνεργασία η οποία έχει βαθιές ρίζες και σημαντικό αποτύπωμα ως προς τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στην Ομογένεια, την εξοικείωσή των νέων με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική ιστορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τον Σεπτέμβριο είχε συνάντηση με τον κ.κ. Ελπιδοφόρο, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη και της εκπροσώπησης της Βουλής των Ελλήνων στη Διάσκεψη της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης που έλαβε χώρα εντός της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και της Συνόδου Κορυφής για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στην συνάντησή τους κυριάρχησαν τα θέματα εκπαίδευσης και κυρίως η ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης στην Ελλάδα, ενώ εξετάστηκαν οι δυνατότητες υλοποίησης προγράμματος ανταλλαγής μαθητών, αλλά και υποτροφιών που θα βοηθήσει τις νεότερες γενιές στην εξοικείωσή τους με τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική γλώσσα και την ελληνική ιστορία, αλλά θα δώσει και την ευκαιρία σε παιδιά της χώρας μας να βρεθούν στην Αμερική, με ανάλογα προγράμματα εκπαίδευσης, και να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας σχολείων και πανεπιστημίων.

Αντικείμενο συζήτησης μεταξύ της Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος και του Σεβ. Αρχιεπισκόπου αποτέλεσε δε και το ζήτημα της κλιματικής κρίσης που ήταν, άλλωστε, και το βασικό αντικείμενο της Συνόδου Κορυφής.
Η κα Αυγερινοπούλου υπογράμμισε ότι η κλιματική αλλαγή συνιστά μια από τις σημαντικότερες κρίσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας σήμερα, ενώ, κατά την συζήτησή τους, επιβεβαιώθηκε η σύνδεση του περιβαλλοντικού προβλήματος με την εκκλησιολογική διάσταση.
Ειδικότερα σημεία συζήτησης αποτέλεσαν, τέλος, το αξιέπαινο φιλανθρωπικό έργο της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, καθώς και ο σημαίνων ρόλος της Αρχιεπισκοπής στην προώθηση της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης και της παράδοσης στις ΗΠΑ, η οποία, μάλιστα, έχει εισέλθει στην νέα 100ετηρίδα.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.